was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Opening op zondag 4 september 2016, van 14.00 tot 16.00 uur in aanwezigheid van de kunstenaars.
De opening wordt verricht door Ocker van Munster, directeur van het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst.

Van vrijdag 2 september tot en met 18 oktober 2016 exposeren Lenie van den Bulk en Anke van der Kwaak in Thyade Art.

De schilderen van zijn zeer kleurrijk.
Met een wit doek en verf maakt ze een toevallige compositie. Dit laat ze drogen. Als de ondergrond gedroogd is probeert ze iets te zien waar haar aandacht het meest naartoe trekt en probeert ze in de voortgang van haar werk het boeiende vast te houden. Naast fijn uitgewerkte delen zijn er ruigere delen, die onderling een contrast vormen. Hiermee bereikt ze een levendig en spontaan geschilderd geheel  dat doet denken aan landschappen, ervaringen en specifieke plaatsen. Zij maakt geen kant en klare plaatjes. Ze wil graag ‘wandelen’ in een schilderij en indrukken opdoen en achterlaten die niet onmiddellijk duidelijk zijn. Zij gunt de toeschouwer ook zijn eigen beleving ervan.

Bij de sieraden van Lenie gaat het vooral om kleureffecten en onverwachte combinaties. De sieraden zijn gemaakt van glaskralen, natuursteen, zoetwaterparels, hoorn, hout of zilver. Ook maakt ze zelf kralen van o.a. vilt of giethars.

Bulk

Keramiste Anke van der Kwaak  beperkt zich evenmin tot één techniek. Naast raku gestookt aardewerk maakt ze ook vazen die bedoeld zijn voor ikebana. En zij maakt sieraden van keramiek.
Al tijdens haar opleiding raakt zij meer en meer geboeid door de Japanse eenvoud. Haar werk is vaak raku-gestookt , waarbij de vazen worden voorzien van dekseldecoraties in hout of  koper.

Kwaak

Door de eenvoud van deze Japanse stijl ontstaat er steeds weer een product dat niet alleen de maakster, maar ook ieder ander blijft boeien. De elementen aarde, lucht en vuur  creëren een zintuiglijk beleving.