was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Expo Landschap in De Overkant

Thyade heeft nieuwe expositie ingericht bij De Overkant in Ouddorp met de kleurrijke olieverf schilderijen van Lenie van den Bulk. Thema: Landschap in kleur en vorm.

Op zaterdag 18 november om 15.00 uur geeft Lenie in De Overkant een lezing over haar werk. Toegang en koffie gratis.

De kleuren, vormen en lijnen die verschijnen roepen bepaalde gevoelens op. Als ik schilder ga ik op zoek naar het herkennen van een ervaring of een herinnering. Zoek ik de, zeg maar, juiste ader. En daarvan maak ik gebruik, daar ga ik op door.” Zij vergelijkt het met de mijnen.”Je weet dat de grond delfstoffen bevat. Het kost dagen, weken, maanden om de juiste plek te vinden. Tot je zomaar opeens op een rijke ader stuit. Dat is het! Nu kun je oogsten.”

Lenie gebruikt verschillende schildertechnieken. Naast fijn uitgewerkte delen zijn er ruigere delen die onderling een contrast vormen. Zij maakt, naast penselen, gebruik van spatels, schildersmessen, lappen, sjablonen en stempels om de verf op het doek te brengen. Hiermee bereikt ze een levendig en spontaan geschilderd geheel dat doet denken aan landschappen, ervaringen of specifieke plaatsen. Zij maakt geen kant en klare plaatjes. Ze wil graag kunnen ‘wandelen’ in een schilderij, indrukken opdoen en achterlaten, die niet onmiddellijk duidelijk zijn. Dit gunt ze de toeschouwer ook en die kan wat haar betreft ook zijn of haar verhaal erbij ervaren.

 

Sieraden

Naast schilderijen zijn er ook sieraden van Lenie te zien en te koop. kleur en vorm spelen ook daar een belangrijke rol. De sieraden zijn altijd gemaakt van natuurlijke materialen, zoals glaskralen, natuursteen, zoetwaterparels, hoorn, hout of zilver. Ook vaak onderlinge gecombineerd.

http://www.deoverkantouddorp.nl/