was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Expositie Gabrielle Willekens en Anna Hulzink

By 17 april 2015Nieuwsberichten

Expositie Gabriella Willekens en Anna Hulzink

Vanaf 1 mei exposeren Gabriëlla Willekens (schilderijen) en Anna Hulzink (beelden) in Thyade Art aan de Hoogstraat 31-33.

Gabriëlla Willekens (1956) is geboren in Antwerpen en voltooide haar studie aan de Akademie voor Schone Kunsten in Berchem in 1985.

Haar vertrekpunt van creëren is wat zij op dat moment voelt. Vanuit het centrum van dit voelen, ontvouwt zich een beweging in vorm, symbool en kleur. Een beweging van binnen naar buiten. Van het niet tastbare van het gevoel naar het tastbare in materie op doek.
“Schilderen is een middel om door ervaringen van het leven heen te gaan, om ze te door-leven en de essentie te vinden die zich erin verschuilt. Een niet aflatende zoektocht naar de bron van Mysterie dat leven heet.”

           olieverf-papyrus La messagère

Gabriëlla werkt met relatief weinig kleuren. Door deze te mengen ontstaat een heel eigen kleurenpalet, vaak gecombineerd met reliëf in goud of zilver.
Haar inspiratie vindt zij onder andere in de symboliek van het oude Egypte, maar ook in de Renaissance, Griekse en Romeinse beschavingen of in de Joodse, Keltisch en Germaanse cultuur.
Kunstliefhebbers scharen haar werk veelal onder het Symbolisch Realisme; de expressie van gevoelens via symboliek, uitgevoerd in een sterk realistische schilderstijl.

Het werk van Anna Hulzink is niet in te delen in een groep of stroming. Zij werkt figuratief.
Zorgvuldig observeert zij de mensen in haar dagelijkse omgeving. Haar beelden hebben daardoor een sterke relatie met de realiteit.
Zij moet eerst een figuur zien. Die tekent ze en schetst ze vervolgens in klei. Dan is het beeld opgeslagen in haar verbeelding en maakt ze het uiteindelijke beeld. Hoewel het werk sterk appelleert aan de werkelijkheid, bootst het die niet per se na.
Door met kleur en vorm nadruk te leggen op de aspecten die zij van belang vindt, ontstaat een prikkelende, nieuwe werkelijkheid.

          DSC_7940

Het werk van Anna Hulzink is authentiek door haar autonome manier van kijken, haar eigenzinnige handschrift, en het feit dat zij niet terugschrikt voor onverwacht kleurgebruik op de keramische beelden. Door scherp te observeren en gefaseerd te werken zet ze tijd en beweging stil. Toch lijken de beelden ieder moment van hun sokkel te kunnen dansen.

Deze expositie in te bekijken tot en met 31 mei tijdens de openingsuren van Thyade Art.