was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Iconische vrouwen

De nieuwe expositie in De Overkant te Ouddorp heeft als thema “Iconische vrouwen”.
Centraal staan de vrouwportretten van Annejole Jacobs-de Jongh. Deze Rotterdamse kunstenares maakt sinds 2003 moderne mixed-media portretten.

Haar werk bestaat uit ‘portretten met een verhaal’. De achtergronden van de schilderijen zijn opgebouwd uit verschillende lagen digitale beelden, teksten en gescande originelen afkomstig uit de kunst, geschiedenis, muziek, literatuur of hedendaagse tijd. De zoektocht naar de juiste uitingsvorm en de verzameling van beelden die zij met elkaar samenbrengt om het verhaal te vertellen vindt zij steeds weer de grootste uitdaging.

In haar werk laat zij zich vooral inspireren door vrouwen.
Voorbeelden zijn Mona Lisa, het meisje met de parel, Kate Moss, Sofia Loren, Britney Spears en Brigitte Bardot.
In het schilderij van Maxima zien we bijvoorbeeld in de achtergrond postzegels verwerkt van alle voorgaande Nederlandse koninginnen.
Met dit werk won zij in 2009 de eerste prijs in een landelijke wedstrijd en exposeerde zij in het CODA-museum in Apeldoorn.

De expositie wordt aangevuld met een selectie van schilderijen en foto’s van diverse kustenaars, waarbij eveneens de vrouw centraal staat.
Van Claus Costa in een collagetechniek uitgevoerde Marilyn Monroe, een realistisch en swingend vrouwfiguur van de Belgische Christine Comyn, een dromerig vrouw van Marko Klomp en nog veel meer.

 

 

De expositie is georganiseerd in samenwerking met Thyade Art en loopt van zaterdag 3 maart en tot en met zaterdag 5 mei 2018.