was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Expositie Parfum en Brons

Een bijzondere expositie met Parfum du Midi van Hendrik van Veenendaal en brons van Frank Stoopman, John Vijgenboom en Ida Kurniawan.

Het geluid van les cigales, de geur van tijm, rozen en lavendel, de smaak van pastis op een terrasje onder de platanen met op de achtergrond het gemummel van oude mannen die boule spelen. Iedereen weet dat we het dan over de Provence hebben en denkt met een gevoel van weemoed terug aan die ene vakantie…… De collectie Parfum du Midi van Hendrik van Veenendaal is een samenspel van bloemen uit de Provence waarbij Hendrik de bloem niet letterlijk heeft geschilderd maar de essentie weergeeft. Hierdoor vertelt de kleur het verhaal van de Provence. De werken hebben allen een harmonieuze eenheid, met gewaagde contrasten en prachtige overgangen naar licht en donker. Zijn kleurenpalet maakt dat we het Parfum van de Midi niet alleen zien, maar ook voelen en ruiken en ons doen verlangen naar de Provençaalse zon!

P1030864 - kopie P1030862 - kopie P1030846

De Rotterdammer Frank Stoopman is een veelzijdig kunstenaar die zich naast het maken van bronzen beelden ook bezighoudt met muziek, dans en theater.
In zijn bronzen beelden staat de mens centraal. In het typische van de menselijke verschijning drukt hij de beweging, expressie, emotie en schoonheid uit, waarbij de anatomie krachtig tot uitdrukking komt.

John Vijgenboom werkt niet alleen met brons, maar bij de grotere objecten ook met roestvast staal en natuursteen.. Terugkerend onderwerp in zijn werk is de verticale vrouw figuur. In de grotere werken heeft de abstractie het gewonnen van het figuratieve, maar de spanning blijft, zichtbaar in de gebogen vormen, voelbaar in hetgeen de vorm doet in en met de ruimte.

Ida Kurniawan maakt eveneens fraaie bronzen beelden. Zij is vaak geïnspireerd door de natuur, zoals een ijsvogel die net een vis gevangen heeft of twee dartelende hazen in het veld.

20487-frank-stoopman-de-sluiper-20x20x9-brons 20509-kurniawan-ida-ijsvogel-met-vis-brons 20384 Vijgenboom, John - Torso - brons gepolijst-brons

Een bijzondere expositie, die de moeite van een bezoek zeker waard is.