was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Expositie Voelen aan kunst

By 28 april 2016Expositie Thyade

Voor de kunstliefhebber die eens wat anders aan durft!

Van 29 april tot en met 11 juni 2016 presenteren wij het bijzondere werk van Dimitri Pichelle.
Pichelle is een Belgische kunstenaar. Hij maakt hybride kunstwerken die liggen op de grens tussen schilderij en beeldhouwwerk. Sommige kunnen als schilderij worden opgehangen, andere zijn staande objecten.

missing ghost hd       misea9     sculpture coeur detoure 40 cm b
Zijn werk bestaat uit gemixte technieken en materialen; hout, kunsthars, canvas, perspex, etc. De kleuren brengt hij aan met olieverf in veel dunne laagjes, waardoor het diepte en intensiteit krijgt. De vormen zijn organisch.
Kunstwerken zijn voor Pichelle niet alleen om naar te kijken, maar ook om aan te raken. Hij wil een interactie creëren tussen het tasten en het kijken, tussen het beeld en de materie. Niet alleen de blik van de kijker maar ook diens vingers maken dat de waarneming van de kijker wordt  versterkt. Hij ziet niet alleen het object, maar door het ook te voelen kan de kijker beter de boodschap begrijpen en de emoties voelen.

Bij Pichelle vindt men er het plezier in terug om zijn kunst ten toon te stellen en het risico te nemen het op de voorgrond te schuiven, om het zo in gevaar te brengen en het tegelijkertijd te beschermen. Zijn werk is gelaagd en ritmisch.
Je ziet in zijn werk de tijd voorbijgaan, de lagen ontstaan; er komen overlappingen en reeksen. Als toeschouwer kun je als het ware door de verschillende lagen reizen en het werk binnentreden.

Laat je als toeschouwer uitdagen, bezoek de expositie en treedt de wereld van Dimitri Pichelle binnen!

0649-dimitri-pichelle