was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Fam. Gerrese

By 21 februari 2018Referenties

Het begint in 2000 als de zaak van de heer G. nog is gevestigd op Hollands Diep in Capelle. In de pauze even winkelcentrum De Terp inlopen, onder andere langs Galerie Thyade. Hij wil van een erfenis iets blijvends aanschaffen en koopt de keramieken Torso van Gerda Euwals. 

Het principe om kunst bij elkaar te sparen, spreekt hem erg aan. Ook al is directe aankoop zeker een optie. Als eerste wordt de zeefdruk Blues van Herman Brood geleend, voor in de huiskamer. Al snel gevolgd door de Gitarman, ook van Brood.

Het schilderij Regenboog van Hélène Jansen-van Bavel is vooral de keuze van mevrouw G. Voor haar staat de regenboog symbool voor ‘bestaansrecht’. Dat men alles kan worden, wat men wenst. Elke kleur heeft een betekenis. Zo staat rood voor groei. Zij geniet elke dag van dit mystieke kunstwerk. Zowel de twee Broods als dit laatste schilderij worden na verloop van tijd via het spaarsysteem hun eigendom.

Na een recente herinrichting van woning en kantoor, zijn de twee Broods naar het kantoor verhuisd. Zo ontstaat er ruimte voor een nieuw kunstwerk, dat wel moet passen bij de Regenboog. Dat was een mooie aanleiding Galerie Thyade weer eens te bezoeken. ‘Dat is hem’, is beider reactie bij het zien van Rendez-vous van Jochem de Graaf.

Ook zoeken ze nog ‘iets’ voor de muur naast de open haard, maar liever geen schilderij. Dat worden vijf keramieken bloemen van Annelies van Tetering. De finishing touche van een geslaagde herinrichting.

Ze besluiten met de mededeling, dat ze het leuk vinden om na acht jaar het uitleensysteem weer op te pakken.