was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Gevoel en emotie in de kunst

By 3 oktober 2015Expositie Thyade

Vanaf 3 oktober staat de expositie in Thyade Art in het teken van Gevoel en Emotie. Kyrah en Johnny de Wit met een mix van verf en foto en Christian Cadelli met beelden.

Johnny de Wit’s creativiteit uit hij al vanaf zijn jeugd. Tekenen en schilderen geïnspireerd door de illustraties van vertellingen. Maar ook muziek door te spelen in diverse bands; het geven van dansbegeleiding en het nodige studiowerk.l vanaf de geboorte van zijn dochter Kyrah (met een lichamelijke beperking) neemt hij haar mee in al zijn creatieve uitingen.

Op enig moment vinden zij elkaar in een nieuwe vorm van kunst. De computer en de kwast gaan hierbij een samenwerking aan waarbij verf omgezet wordt in pixels. Digitale camera’s doen hun intrede om een deel van het beeld te vangen en geavanceerde druktechnieken zorgen ervoor dat het werk zijn weg terugvindt naar de materiële verschijningsvormen ten tijde van de oude meesters.
Dit proces slaagt alleen als beiden hun gehele gevoel en emotie in de totstandkoming leggen.

Het intrigerende resultaat is prachtig en kwetsbaar beeld.

Christian Cadelli zoekt naar uiteenlopende composities van natuursteen, terracotta of hout. Voor de beeldhouwkunst levert het relatief zeldzame amalgamen op.
De ontwerpen zijn resoluut eigentijds, soms beïnvloed door primitivisme, maar steeds geladen met gevoel en emotie. Met andere woorden, expressie is alom tegenwoordig.

Een fraaie expositie van kunstenaars, die hun sporenruim hebben verdiend en hun werk in zowel binnen- als buitenland exposeren.

Op zondag 4 oktober wordt de expositie geopend door Johnny en Kyrah de Wit, die hun werk en hun werkwijze nader zullen toelichten. Iedereen is daarbij welkom!

Deze expositie duurt tot 1 november.