was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Hedie en René Scheeper

By 18 februari 2016Referenties

Hedie en René Scheeper, kennen Thyade al sinds 2005. Ze kwamen regelmatig langs en kochten af en toe wat. Ook heeft Hedie in die periode een schildercursus gevolgd bij Thyade. Voor haar een heerlijke manier van ontspanning. Het is haar heel goed bevallen, maar tegenwoordig ontbreekt het haar aan tijd.

Hedie en René Scheeper

Vanaf 2007 zijn ze lener, omdat het voor hen de ideale manier is van kunstbeleving. “Kunst stond vroeger wat verder van ons af”, vertelt Hedie, “maar bij Thyade stap je makkelijk naar binnen. Ik voel me er welkom en vind het heerlijk om tussen de schilderijen te ‘bladeren’.
Prettig ook dat je de kunst hier aan mag raken!”.
Nu met de online galerie is het helemaal makkelijk. Dan komen zij bij ons thuis, waar we op onze gemak kunnen kiezen.

In de afgelopen jaren zijn er al verschillende kunstwerken aangekocht. Om hun eigen sfeervolle huis aan te kleden, maar ook om cadeau te geven aan kinderen, vrienden en familie. “Daarvoor is dat spaartegoed ideaal”, aldus René, “ook diverse inlijstingen hebben we tot onze tevredenheid laten verzorgen. Zelf vind ik het jammer dat objecten niet geleend kunnen worden. Maar wel begrijpelijk. Toch prettig te weten dat de mogelijkheid bestaat om een object een paar dagen op zicht te hebben, voordat de definitieve koopbeslissing valt”.

Hedie en René Scheeper

Hedie en René Scheeper

De Braziliaanse kunstenaar Dario Bosa blijkt favoriet te zijn. Eén schilderij van hem is al aangekocht. Voor een andere zijn ze nog aan het sparen.
In de gezellige woonkeuken hangt een zeefdruk van Ad van Hassel. Die wordt nog van speciaal glas voorzien, zodat er minder hinder is van reflectie. De slaapkamer wordt opgefleurd met een werk van Carla Raadsveld, een andere favoriet van de familie Scheeper.

Hedie runt in Bussum haar bedrijf Haar Instituut Nederland, een toonaangevend instituut voor het leveren van op maat gemaakte haarwerken. Ook hier hangt en staat kunst vanuit Thyade. Voor bedrijven is juist het huren van kunst, dus zonder sparen, weer heel aantrekkelijk.

René vertelt tenslotte nog van een collega, die zo enthousiast is over de

kunstuitleen/spaarformule, dat hij dat wil gaan proberen in Zuid-Afrika. We zijn erg benieuwd!

Hedie en René Scheeper