was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Helene en Ivo D.

By 27 juli 2016Referenties

Helene en Ivo D., klanten die al zo’n 18 jaar enthousiast lener zijn bij Thyade. Al een tijdje op zoek naar kunst, zien ze in 2000 op de Femina een stand van Thyade. Hun interesse gaat met name uit naar Herman Brood: Guitarman. Na een tijdje denkt Helene dat ze toch eens iets anders wil proberen en ruilt de Brood om. Waarop een vriendin zegt: “Jammer, dalijk gaat ie dood.” Een paar dagen later springt Herman Brood van het dak! Een bizarre en door niemand voorziene ontwikkeling. In de tussentijd had Helene spijt gekregen en heeft de Guitarman weer opgehaald bij Thyade.

herman-brood-en-pien-le ballon-jaune    erik-zwezerijen    herman-brood-originele-tekening

In de loop van de tijd is er al menig kunstwerk bijgekomen. Zo bezoeken Helene en Ivo een keer de galerie, terwijl er kunstwerken binnen worden gebracht. Haar oogt valt op het werk “Dans in trance ” van Joop van de Driesche. “Tja, dat was het helemaal. Die hebben we gelijk meegenomen en later aangekocht. Wel hebben we er door Thyade een mooie lijst om laten zetten. Dat gaat dan tegen inkoopprijs.”
Een andere mooie aanwinst is het originele doek van Ada Breedveld, getiteld “In de rode koraalboom heb ik je gevonden”. Evenals het kleurrijke werk van Erik Zwezerijen.
Al met al zeer uiteenlopende kunstwerken, die echter alle iets gemeen hebben: ze roepen directe emoties op bij Helene. Het zijn werken, die haar recht in het hart raken.

martijn-leeflang-in-toiletruimte     mieneke-willems-droom     ada-breedveld

Behalve schilderijen valt hun oog ook op menig object. Barokke vazen van Hans Ottenhof, een surrealistische kop van Mieneke Willems, humoristische beelden van Pien, Vogelmasker van Colja de Roo in de hal (met in de spiegel weerspiegeld een Corneille) om er maar een paar te noemen.
Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor familie en vrienden wordt regelmatig van het spaartegoed kunst gekocht om cadeau te geven.
Ivo vertelt dat het concept van kunstuitleen een uitkomst is. Op deze manier hebben ze al heel wat kunst verzameld, waar ze elke dag van genieten.
Voor de eetkamer heeft Thyade een brede barokke lijst verzorgd in een speciale turquoise kleur. Precies in de RAL-code die zij wilden. Het schilderij met de dynamische kippen van Caspar van Houten wordt er extra fraai mee omlijst.

pien-meeslepen     caspar-van-houten-met-lijst-in-kleur     martijn-leeflang-in-toiletruimte

Ook al heeft het stel de nodige kunst, er blijft nog wat te wensen. Namelijk een schilderij van Ad Verstijnen. Maar eerst willen ze besluiten over de foto van Johnny en Kyrah de Wit. Zo te horen, komt die niet meer terug in Thyade!
Tenslotte nog leuk te vermelden dat hun dochter inmiddels ook gebruik maakt van het handige kunstuitleensysteem bij Thyade. De volgende generatie van kunstverzamelaars heeft zich aangediend.

Vogelmasker Colja de Roo en weerspiegeld Corneille     Vitrinekast met verzameling     johnny-en-kyrah-de-wit