was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Het is niet wat het lijkt…

By 23 januari 2016Expositie Thyade

Van zaterdag 23 januari tot zondag 6 maart 2016 staat onze expositieruimte in het teken van Fotografie en Glaskunst.

Els Enschedé probeert in haar fotografie de complexiteit van vaak alledaagse dingen te laten zien.
Haar beelden roepen veelal naast de letterlijke voorstelling ook andere gedachten en emoties op. De poppen, die we in deze expositie zien, zorgen op het eerste gezicht voor een gevoel van vertedering, een glimlach. Bij een tweede keer kijken zien we echter dat de porseleinen koppen niet gaaf meer zijn. Je ziet ineens stof en scheurtjes in de porseleinen koppen. Kortom ‘het is niet wat het lijkt’.

In zijn serie ‘Rotterdam in motion’ laat Ben Kleyn de bekende en minder be-kende plekken van Rotterdam zien. Door verschillende opnames te maken en deze uiteindelijk af te drukken zorgt hij dat hij een beeld creëert van beweging: Rotterdam een stad in beweging waar mensen de stad, haar gebouwen en pleinen elke dag weer tot leven brengen. Ben Kleyn laat dit in zijn foto’s zien en voelen.

De eerste indruk bij de foto’s van Arend van der Salm is: wat doen deze schilderijen in een foto expositie? Echter ook hier is het niet wat het lijkt. Zijn stillevens zijn ware meesterwerken: foto’s die een symbiose aangaan met oude) schilderkunst. De keuze van o.a. fotobewerking, (techniek, papiersoorten en lijstwerk zorgen hierbij voor een rustige, ingetogen sfeer welke voelbaar is op al zijn foto’s.

De expositie wordt verrijkt met glasobjecten van Loranto. Loranto is een verzamelnaam waaronder een collectie is samengebracht van werken van verschillende kunstenaars uit verscheidene landen. Het betreft hierbij altijd handgemaakte en kunstzinnige glasobjecten. Prachtige kleurrijke sets schalen en vazen, maar ook glazen koppen en diverse kleine glazen cadeau artikelen maken het geheel tot een expositie waar iedereen wat van zijn of haar gading kan vinden.