was successfully added to your cart.

Winkelwagen

‘Ingewikkelde’ kunst die openbaart!

By 28 augustus 2015Expositie Thyade

Vanaf 28 augustus presenteert Thyade Art aan de Hoogstraat 31-33 te Rotterdam werk van Sikko Mulder (schilderijen-mixed media) en Jikke van de Waal (keramiek beelden).

De overeenkomst tussen beide kunstenaars is hun manier van werken. En dat is ook echt werken!

Sikko Mulder hanteert altijd een combinatie van technieken, met als belangrijk element: transparant architectenpapier. Achtereenvolgens gebruikt hij zuurvrij karton (aquarel), lijm, water, fixeer, acrylverf, schuurpapier. Hij schuurt, verft, scheurt, plakt, verft nogmaals, fixeert.
Na verloop van tijd ontstaat een compositie waar Sikko tevreden mee is.
Dat hij een zwak heeft voor landschappen, komt bijna altijd naar voren in zijn werk.
Het resultaat is een kleurrijk mixed-media schilderij met veel diepgang.

Jikke van de Waal gebruikt als basis lappen klei. Het concreet vorm geven aan de ideeën in haar hoofd levert een enorm spanningsveld op. Een zoektocht naar de grenzen en mogelijkheden van het materiaal.

Zij stelt de mens centraal in haar werk. Vaak gewikkeld in doeken, waarmee zij wil laten zien, dat de mens groeit, in zichzelf gevangen zit, zich al dan niet aan de wereld wil tonen.
De inspiratie voor de beelden van Jikke haalt zij vaak van vreemde culturen, zoals de Toearegs.

De werken van Sikko Mulder en de mensbeelden van Jikke van de Waal combineren zeer goed met elkaar. Beiden zoeken naar de mogelijkheden en grenzen van het materiaal, spelen er als het ware mee.

De expositie duurt tot en met 27 september.