was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Ad van Hassel

Ad van Hassel

Ad van Hassel is in 1953 in Roosendaal geboren. Zijn opleiding tot beeldend kunstenaar volgde hij in het atelier van Maarten Krabbe. Daar ontwikkelde hij vaardigheden in verschillende technieken.
Stadsgezichten, landschappen en bloemstillevens zijn vaak het thema van zijn werk. Zijn stadsgezichten getuigen van een buitengewoon scherp inzicht in ruimtelijk perspectief. Met name in zijn etsen wordt met gevoel voor detail en haast moeiteloze trefzekerheid een perspectivisch lijnenspel afgebeeld. In 1985 werd dan ook een ets van hem opgenomen in het Rijksprentenkabinet van het Rijksmuseum in Amsterdam.
Tussen 1981 en 1986 heeft Ad van Hassel zijn eigen kunsthandel gedreven. Maar ondanks het zakelijke succes heeft zijn werk als kunstenaar steeds meer de overhand gekregen en heeft hij zich een aantal jaren geleden opnieuw als vrij kunstenaar gevestigd. Werkte hij voorheen voornamelijk naar de werkelijkheid, nu laat hij zijn fantasie de vrije loop en concentreert hij zich op het zeefdrukken, waarin zijn voorkeur voor kleurenspel alle ruimte krijgt. “Voortgang op een ingeslagen weg is belangrijk. Ontwikkeling in plaats van stilstand. Alleen dan is verjonging het resultaat van het voortschrijden van de tijd, om R. Tagore (1895) te citeren: ‘Man is like a born child. His power is the ability to grow’”.