was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Anneke Peereboom

Anneke Peereboom

Anneke Peereboom werd geboren in de provincieplaats Hoorn, 30 kilometer ten noorden van Amsterdam. Haar ouders brachten haar met liefde en zorg groot in een middenstands omgeving, tezamen met twee broers en drie zussen.
Als jong meisje had ze kort het idee om vliegenier te worden, echter op de leeftijd van 16 jaar volgde zij een nog sterkere liefde: kunstschilderen. Zij volgde met succes de opleiding aan de Rietveld Academie en de Rijksacademie, beide in Amsterdam.
In haar jong gehuwd leven kwamen huwelijk en kinderen op de eerste plaats. Alleen in de zogenaamd verloren uurtjes kon zij haar passie voor de kunst volgen en schilderen. De laatste 10 jaar heeft zij volledig aan het schilderen kunnen wijden.

Tot nu toe – al terugkijkend – is Anneke bezig met een forse carrière; Series nationale en internationale tentoonstellingen, galerie-exposities alsmede journalistieke aandacht. Toonaangevende bladen informeren kunstliefhebbers over aangrijpende schilderijen en indrukwekkende producties.

Wat is er zo bijzonder aan de schilderijen van Anneke Peereboom? Hoe moeten we dit omschrijven?
De beschrijving die er wellicht het dichtste bijkomt is de in ‘handschrift’ vastgelegde reflectie van Anneke’s wereld, zoals zij die ervaart of zelf creëert. Alle aspecten zijn aanwezig in een totale compositie. De ene keer als een adembenemend verhaal, de andere keer als een niet te peilen emotionele gedachte en alles er tussenin.
De lyrisch abstracte schilderijen van Anneke Peereboom inviteren tot telkens opnieuw kijken….. Tenslotte, na meerdere observaties, geeft de compositie toegang en begint een langdurige communicatie. Uiteindelijk komt de toeschouwer tot de conclusie dat wat er zichtbaar wordt een onderdeel is van zijn of haar eigen geheugen. Zeer zichtbaar, maar niet voor iedereen.
Twee kenmerken zijn oorzakelijk voor de populariteit aan Anneke Peereboom:
haar altijd herkenbare ‘handschrift’ door al haar werk heen
het continu ontwikkelen van nieuwe composities of zoals men ze meestal noemt: verhalen.

De gebruikte techniek is niet uitsluitend acryl op linnen of papier. Er worden allerlei kleine schijnbaar onbeduidende andere materialen ingebracht, geplakt of getamponneerd. Ogenschijnlijk gerangschikt zonder enige bedoeling, aangevuld met intense kleur combinatie en karakteristieke tekeningen tot de complete composities die we zo goed kennen.