was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Annemiki Bok

Annemiki Bok

De van oorsprong Nederlandse kunstenares Annemiki Bok heeft, nadat zij haar opleiding aan de Rietveld Academie had afgerond, nog enkele jaren als docent gewerkt voordat zij Nederland de rug toekeerde om zich in het Portugese Algarve te vestigen. Na haar terugkeer in ons land zal zij over haar Portugese periode het volgende zeggen;”Het mooie van mijn tijd in de Algarve is dat ik daar onafhankelijk van wie of wat dan ook, mijn eigen palet heb kunnen ontwikkelen, met als enige invloed het land in al zijn facetten als lucht, kleur en geur”.

De schilderijen van Annemiki Bok kenmerken zich door levendigheid, beweging en kleur. Haar eigen interpretatie van de natuur is zeker geen plaatje maar een samengaan van krachten die de gemeenschap hebben gevormd. De mensenfiguren waar zij op het ogenblik aan werkt hebben een innerlijke uitstraling. Door de kleding heen kun je hun lichaamstaal lezen.

Ze weet een fijne lijn te treffen tussen realisme en abstractie. Op deze fijne lijn balanceren haar werkstukken soms dynamisch in kleur en soms in de trefzekerheid van de beweging van de figuren en het gesprek dat zij voeren. Door deze kenmerkende manier van werken haalde zij onlangs de opdracht binnen voor het vervaardigen van een portret van staatssecretaris Tineke Netelenbos.

Vanaf 1990 heeft Annemiki Bok verschillende exposities op haar naam staan.