was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Astrid Engels

Astrid Engels

wij hebben vaak zeefdrukken en litho’s in haar collectie van Astrid Engels, een van Nederlands bekendste kunstenaars.
Zij woont en werkt in Huizen (NH). Vanaf 1986 exposeert de kunstenaar in
gerenommeerde galerieën in binnen- en buitenland.

Op de middelbare school had zij al veel geschilderd maar ze mocht van haar ouders niet naar de kunstacademie.

Ze reisde veel naar andere landen om oude culturen te leren kennen: Zuid-Afrika, Bali, Thailand en Egypte. Geïnspireerd en betoverd door het oude Egypte ging Astrid op latere leeftijd schilderen. Ze raakte gefascineerd op het moment dat ze bij een
zonsondergang en in doodse stilte de sfinx door de eerste rode zonnestralen aangeraakt zag worden. Deze belevenis bleef voor altijd in haar hart verankerd en werd later de spirituele brandstof voor haar schilderijen, een brug tussen heden en verleden, een evenwicht tussen chaos en orde, een synthese tussen gevoel en verstand.
Deze ervaring gaf haar het begin van kennis over de universele beeldentaal van heilige plaatsen over de hele wereld. Ze kreeg oog voor raadselachtige rituelen, de ritmes van zon en maan, de sferen waarin mythen en legenden broeien. En wat ze dus jarenlang verzamelde in haar hoofd en in haar hart ging ze, toen ze al midden veertig was, op schilderslinnen vastleggen.
Volgens Astrid is de oude cultuur van Egypte de basis van alle culturen en de bron van kunst en wetenschap.

Tegenwoordig geeft zij motivatiedagen voor o.a. mensen uit het bedrijfsleven.
Zij combineert daarbij lezingen over haar kunst en inspiratiebronnen en de schilder-lessen die zij in het verleden gaf. Elke cursist krijgt een uniek kunstwerk mee naar huis, geschilderd onder de bezielende leiding van Astrid, dat gedeeltelijk een ‘echte’ Astrid is.