was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Christian Bozon

Christian Bozon

“Het idee verschijnt beetje bij beetje. Het is het gevolg van het leven.”
“Mijn gravures geven concrete momenten weer, niet zo zeer in detail maar meer door het indirect te suggereren. Ze geven de werkelijkheid van fragmenten weer waarbij ze evenveel laten zien als verbergen”.

Christian Bozon werd geboren in Lons-le-Saunier, Frankrijk in 1969. Hij studeerde aan de Kunstacademie van Besançon. In 1993 richtte hij een grafische studio in bij het Frans Cultureel Centrum in Tetouan, Marokko.

Christian is graficus en kunstschilder. Zijn kunst geeft uiting aan de warmte en kleuren van zowel Andalusië als Afrika. Zijn prenten zijn vaak een evenwicht tussen abstractie en landschap. Hij gebruikt kleuren met een beweeglijkheid; de verfijnde tinten die hij gebruikt zijn subtiel en ongewoon. Zijn kunst wordt vaak gekenmerkt door warme kleuren die zacht en in evenwicht zijn. Daarentegen is de bouw van zijn composities vaak van een zo groot mogelijke strengheid.

Christian Bozon woont in Malaga, Spanje. Hij heeft daar 10 jaar gewerkt bij de “Taller Gravura”, opgericht in 1981, de grafisch studio Paco Aguilar met wie hij kennismaakte tijdens een bijeenkomst van mediterrane kunstenaars in 1993.

Christian Bozon exposeert regelmatig in Europa, Japan, de Verenigde Staten en Afrika. Zijn werk is bekroond met vele prijzen in Frankrijk en Spanje.