was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Christine Comyn

Christine Comyn

Thyade heeft diverse zeefdrukken in haar collectie van Christine Comyn. Zij behoort als Aquarelliste tot de absolute top. Haar aquarellen zijn toonbeelden van sfeer en raffinement. Haar voorkeurthema is het thema van de vrouw met al haar gemoedstoestanden.

Door de invloed van Knopff, Schiele, Labisse, Delvaux en Leonor Fini wordt de vrouw opnieuw als model gebruikt, maar blijft ze afstandelijk en ontoegankelijk.

Christine toont ons de vrouw in haar intieme leefsfeer en haar innerlijke schoonheid, nu eens uitdagend dan weer terughoudend. Ze beeldt vaak de hovaardige, verleidende vrouw af, maar ze geeft ze soms ook weer in haar ongedwongenheid, met haar typische gedragingen die zowel de gracieuze als de fragiele vrouw bezit.

De kunst van Christine is een toegepaste psychologie die leidt tot een quasi ideale voorstelling dankzij haar eigen manier van handelen met een voorzichtige schets en een intimistische benadering via haar onvergelijkbare lichte toetsen.

“The brave new girl van de nieuwe figuratieve trend”, bewijst eveneens dat ze een briljante coloriste is, die de kleuren in haar portret-composities gebruikt als een stille echo van haar eigen innerlijke kracht en bewogenheid.

Ze wordt getroffen door dingen die zuiver en puur zijn, die de eenvoud in zich dragen en ook uitstralen.

Christine won verschillende prijzen en geniet internationale bekendheid.