was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Franz Bodner

Franz Bodner

Frans Bodner is in mei 1966 te Klagenfurt ( Oostenrijk ) geboren. Na het voltooien van een opleiding tot sierkunst- smid en metaaldesigner, besluit hij op 19-jarige leeftijd zijn vleugels te spreiden en geest en horizon te verruimen. Bodner vertrekt naar de mondaine wereldstad Wenen. Na een HBO opleiding verpleegkunde begint hij met een succesvolle loopbaan in de gezondheidszorg. Toch kan uitsluitend de zorg hem niet de voldoening brengen die hij zoekt. Een poster van de Oostenrijke schilder Max Weiler, geprikt op een kastdeur in zijn appartement, laat het creatieve bloed sneller stromen. Zonder toegespitste opleiding besluit hij in 1989 te gaan schilderen en dit in een tempo alsof hij geen tijd te verliezen heeft.
Bodner start met kleurexperimenten in waterverf, maar al snel gaat hij op de beschikbare twintig vierkante meter van zijn appartement over tot het schilderen in olieverf op monumentale doeken. Talrijke exposities in diverse galeries in Oostenrijk volgen elkaar snel op. Wenen wordt de bakermat van zijn creatieve loopbaan. In 1995 leidt de liefde Bodner naar Nederland, alwaar hij opnieuw naam moet maken in het kunstcircuit. Na acht jaar in Nederland heeft Bodner zich wederom in rap tempo ontwikkeld en vele successen behaald.

Bodner schept een vrolijke wereld, bevolkt door ogenschijnlijk naïeve figuren. Maar hier ligt een diepgang aan ten grondslag. Steeds is er sprake van een maatschappijkritische noot of een duwtje naar het simpelweg weer stilstaan bij de essentie van het leven.

Hij is een jonge pop-art kunstenaar die wijd geopende ogen, grote volle lippen en magische dieren schildert in zijn werk. De ogen geven een visie weer om de mensheid in een positieve, open en geaccepteerde manier te aanschouwen.
De lippen verkondigen de boodschap dat mensen meer moeten communiceren om te proberen de wereld tot een betere plek te maken. Franz schildert vanuit zijn hart en opent zijn verbeelding om een wereld van hoop, vrede en harmonie te delen met elkaar.