was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Gertie Bierenbroodspot

Gertie Bierenbroodspot

Gertie Bierenbroodspot is een kunstenaar met een duidelijke mening. Ze weet wat ze wil en dat geeft haar werk een kracht, die van het doek af lijkt te knallen. Het is een vrouw die geen genoegen neemt met goed of goed genoeg.

Bierenbroodspot schildert, reist, schrijft, ze maakt films, maakt ontwerpen voor gobelins en ze componeert opera’s. Dat alles doet ze met een intense toewijding en overtuigende energie. Reizen is onlosmakelijk met haar leven en haar kunst verbonden. Het is een bron van inspiratie. Het zorgt ervoor dat ze constant in beweging blijft. Vooral het Midden-Oosten trekt haar aan. Dat brengt haar het dichtste bij de Hellenistische periode: het tijdperk dat Bierenbroodspot het meest intrigeert. In haar schilderijen probeert ze de raadselen van het antieke verleden te onthullen.

In Baarlo (Limburg) is een gerestaureerd klooster omgetoverd tot onder meer een hotel. De kamers van het hotel zijn ingericht door verschillende kunstenaars. Bierenbroodspot is een van die kunstenaars. Zij heeft er meubels en objecten van haar reizen ingezet en erfstukken van haar ouders, die ook reizende kunstenaars waren.
De kamer is een schatkamer, die geheimzinnigheid en mysterie ademt. Een kamer die niets te maken heeft met een hotelkamer. In de kamer, maar ook op andere plaatsen in het hotel komen gobelins te hangen die Bierenbroodspot heeft ontworpen. Het zijn grote tapijten van circa twee bij vijftien meter.
Gobelins hangen ook in de hal van een hotel in Beiroet. In dat hotel hangt overigens in iedere kamer een werk van Bierenbroodspot.

Door telkens nieuwe technieken en media te onderzoeken, probeert Bierenbroodspot steeds opnieuw haar grenzen te verleggen. Het zoeken naar andere mogelijkheden is iets wat onlosmakelijk verbonden is met haar werk. Ze blijft zoeken naar dingen waarvan ze wat kan leren, waardoor ze zich verder kan ontwikkelen.
En dat komt tot uiting in het werk van Bierenbroodspot. Het blijft avontuurlijk, spannend en uitdagend, welke vorm ze ook gebruikt.