was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Glenn Kallasingh

Glenn Kallasingh

Bonte kleuren, met nadruk op aardetinten, een explosie van kleuren en bewegingen die vervloeien tot prachtige voorstellingen. De werken van schilder en zanger Glenn Kallasingh laten duidelijk zijn verbondenheid met de natuur zien. Gezichten in combinatie met de hemel, de aarde en het water leveren tropische aangezichten op. Glenn doet veel met gezichten omdat mensen hem uitermate boeien. Zijn stijl ontglipt elke noemer omdat de veelzijdigheid van de artiest niet te vangen is binnen een bepaald kader en de grenzen van waarnemingen. Stijl is constant aan veranderingen onderhevig meent hij en daarom wil hij niet met etiketten werken.
Glenn Kallasingh is al sinds zijn vroege jeugd bevangen door de betovering van het palet en het schildersdoek. Zijn interesse voor zowel de zang als de schilderkunst ontwaakte al op de leeftijd van zeven jaar. Zijn vader ontdekte zijn voorliefde voor deze kunsten en stimuleerde en verdere ontwikkeling. De beroemde Surinaamse schilder Jules Chin A Foeng, die ook decorstukken voor een toneelstuk van zijn vader voor zijn rekening nam, maakte diepe indruk op de jonge Kallasingh. Tijdens zijn opleiding aan de Nola Hatterman tekenschool in Suriname verdiepte Kallasingh zich meer in deze materie. In Nederland volgde hij nog een opleiding aan de Rietveld Academie en in Den Haag om zijn beheersing van de diverse technieken meer diepgang te geven.
Maar vooralsnog beoefende hij zijn roeping als hobby naast zijn reguliere werk. De drang om te creëren bleef en resulteerde in uitzinnige experimenten met vormen en kleuren. Magenta, zeeblauw, maisgeel, Kallasingh geeft ze een nieuw dimensie met zijn gemengde technieken, zijn gouaches en etsen. “Ik probeer in mijn schilderijen een combinatie te maken van Zuid-Amerikaanse en Europese elementen. Immers, ik ben gedeeltelijk in Nederland opgegroeid en je ontkomt niet aan de invloeden. Spelenderwijs zie je wat terug wat mijn afkomst verraadt.” Maar de invloeden reiken verder dan geografische grenzen, daarom noemt hij zich terecht wereldburger.
Inmiddels heeft hij een vaste plek binnen de kunstwereld ingenomen.