was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Jochem de Graaf

Jochem de Graaf

Jochem de Graaf ( 1954) woont en werkt in de omgeving van Amersfoort.

Schilderen is al jaren zijn grote passie. Jochem is autodidact en werd in het begin van zijn loopbaan vooral geïnspireerd door ‘mensen’die hij abstract neerzette op zijn doeken. Zijn manier van werken en de materialen die hij voor zijn schilderijen gebruikt geven zijn werk een extra dimensie. Met name het reliëf creëert veel diepte dat bij de inval van licht prachtige schaduwen veroorzaakt.

Nog steeds zijn ‘mensen’ in Jochems’ werk een belangrijk thema, maar ook bloemen zijn langzaam maar zeker niet meer weg te denken uit zijn oeuvre. Of het nu tulpen, klaprozen, anemonen of zonnebloemen zijn: elke variant wordt door Jochem moeiteloos en vlot vertaald naar bonte of natuurlijk gekleurde schilderijen. Ook hier zijn de door hem gebruikte technieken en materialen ( verdikkingspasta, plamuurmes, dik penseel en spatel) de basis van een olieverfschilderij dat spreekwoordelijk ‘leeft’.
Jochem schildert vooral met volle, warme kleuren. Regelmatig vormt ook een landschap een aanleiding voor nieuwe ideeën. Daarnaast wil Jochem ook nog wel eens een abstract schilderij uitwerken.

Jochem, een veelzijdig talent, dat in brede kring wordt erkend en gewaardeerd. Zijn exposities trekken veel belangstelling in binnen- en buitenland.