was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Kamila Bialkowska

Kamila Bialkowska-Ismail werd in 1969 in Polen geboren. Zij woont en werkt daar nog steeds.

Tussen 1989 en 1995 studeerde zij aan de Stroganov Hoge School van Industrieele Kunst in de richting van Decoratieve en Practische Kunst, zeer goed bekend staand en een van de drie gerenomeerde Academies van Rusland. Zij behaalde het diploma in de Monumentale kunst en kwalificaties voor zowel kunstconservator als Master in Historische kunst. Daarna studeerde zij voor haar doctoraal aan de Russische Staats Universiteit in Moscow in het Museologie Departmement.

Zij creeert on-conventionele schilderijen, tekenen, grafieken en illustraties. Haar creativiteit kent geen grenzen en ze maakt geen gebruik van standaard technieken. Ze focust op zaken die belangrijk zijn voor haar en heeft een eigen, unieke techniek, waarbij ze monotypes bewerkt met verf. Het meest voorkomende thema dat steeds terugkomt in haar werk is een mens gezien als symbool en sterke, eigen visies op de wereld.

Vanaf 1996 exposeert Kamila voornamelijk in Rusland waar ze ook diverse prijzen in de wacht sleepte. Sinds 1999 is ze lid van de Poolse Kunstenaars Associatie, in de grafische afdeling.

Kamila heeft vele exposities op haar naam staan en haar werk is te vinden in Polen, Rusland, Japan, Engeland, Frankrijk en Duitsland.