was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Loranto

Loranto

Thyade heeft een ruime collectie Loranto direct beschikbaar. Zie hieronder en zie onze Webshop. Meer glasobjecten van Loranto zijn te zien op www.loranto.com. Deze kunnen via Thyade besteld worden. Levertijd ca 3 weken.

Fascinatie voor glas leidde in de zomer van 2000 tot het oprichten van Loranto. Loranto is een verzamelnaam waaronder een collectie is samengebracht van werken van verschillende kunstenaars uit verscheidene landen. Met gevolg dat de klant kan kiezen uit uiteenlopende modellen, stijlen en kleuren.
Het betreft altijd handgemaakte en kunstzinnige glasobjecten.

Eeuwenlang wordt glas gebruikt in het dagelijks leven. Niet alleen omdat het praktisch is, maar ook omdat het door veel ontwerpers ontdekt is als bron van inspiratie. Dit prachtige materiaal afkomstig uit de natuur kent onbegrensde mogelijkheden, ontelbare vormen en oneindig veel kleurcombinaties. Vaak worden bijzondere effecten bereikt door het gebruik van licht, dat aan glas een extra dimensie geeft.

De kunst van het glasblazen
1.Het nemen van glas
Met behulp van een blaaspijp wordt gesmolten glas uit de oven gehaald en tegelijkertijd beoordeeld op zuiverheid.
2.Blazen
De glazen bol aan het eind van de blaaspijp moet met behulp van houten gereedschappen gevormd worden tot een symmetrische vorm. Hierbij wordt de eerste keer lucht ingeblazen.
3.Vormen en snijden
Bij deze stap wordt het gewenste model van het object gevormd door opnieuw gesmolten glas toe te voegen. Na het bereiken van de gewenste vorm worden de laatste stappen uitgevoerd, zoals snijden of openen, waarbij het object wederom verhit wordt.
4.Koelen
Als laatste wordt het object in een speciale oven ongeveer 12 uur afgekoeld. Dit om spanningen in het glas te verwijderen.

Glasobjecten verrijken talloze interieurs van zowel moderne als klassiek ingerichte woningen en kantoren.