was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Mark Spain

Mark Spain

Mark Spain studeerde grafische technieken bij de Medway College of Art voordat hij een grafisch bedrijf opzette in Kent (Engeland) waar hij originele etsen maakte.
In October 1987 kreeg Mark de opdracht etsen te maken van Kew Gardens in een beperkte oplage. Sindsdien heeft hij vele opdrachten gehad met klanten variërend van de National Westminster Bank tot het Dorchester Hotel. Mark Spain’s werk is wereldwijd vertegenwoordigd en verspreid door toonaangevende uitgeverijen.
Als creatieve en hardwerkende kunstenaar is hij voortdurend aan het experimenteren met verschillende onderwerpen en technieken die vervolgens worden toegepast op een verbazingwekkende variëteit aan beelden : Van traditionele landschappen tot verbazingwekkende collages.
Mark’s werk is tentoongesteld in galleries in Engeland en wordt verzameld door liefhebbers over de hele wereld , in landen als Spanje , België, Japan , de Verenigde Staten, Nieuw Zeeland, Australië en Canada.
Over zijn werk merkt Mark op: “Na geëxperimenteerd te hebben met vele vormen van beeldtaal in de afgelopen jaren, is figuratief werk voor mij het meest uitdagend en bevredigend om te maken. Mijn voornaamste doel is altijd om een bepaalde mate van beweging te laten zien binnen het beeld. Daarbij leg ik de nadruk vooral op het creëren van stemmingen en sfeer. “
“Ik zou graag willen dat de toeschouwer geïntrigeerd raakt door de mogelijke gedachten die bij hem of haar opkomen bij het bekijken van mijn kunstwerken. Deze gedachten dragen bij aan het effect van het beeld. Mijn schilderijen, etsen moeten een eigen leven leiden om boeiend te kunnen blijven.”