was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Norbert Cames

Norbert Cames

Kunstenaar Norbert Cames verwerkt in zijn materiaalkunstwerken onder andere ijzer dat onder invloed van chemicaliën is gaan roesten. Het roest symboliseert in zijn kunstwerken armoede. Als ultiem tegenovergestelde verwerkt hij in zijn werken goud, dat uiteraard voor rijkdom staat.
Norbert Cames haalt de inspiratie voor zijn kunstwerken uit de spiritualiteit en uit de rustgevende natuur. Een ander aspect dat hem mateloos fascineert is tijd, die hij in zijn werk probeert te vangen en verbuigen.
De kunstwerken van Norbert Cames hebben op de kijker een vervreemdende, mysterieuze uitwerking, al is alles wat te zien is wetenschappelijk te verklaren.
Hij werkt als kluizenaar in zijn compleet zwarte atelier in Berlijn of in zijn atelier in de eenzame natuur in Nederland. Spanning, rust, fascinatie, diepte en transparantie zijn kernmerkend voor het werk van Cames. IJzerroest, glas, lak en witgoud zijn veelal gebruikte materialen. Indrukken opgedaan tijdens zijn reizen naar Egypte, Afrika, Amerika en China alsmede de invloed van de Zen filosofie en Feng-Shui zijn terug te vinden in zijn werk. Mede door deze invloeden hebben zijn wandobjecten een geheimzinnige en magische werking op de toeschouwer.
Zijn wandobjecten moet je zien, proeven en ervaren.
Behalve kunstenaar is Norbert Cames ook nog een bereisd man. Hij bezocht onder meer Afrika, India, Egypte, Singapore en China aan. Zijn hart verloor hij echter aan Japan. De cultuur en het gedachtegoed van de Japanners hebben deze kunstenaar altijd bijzonder gefascineerd.