was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Roelof J. Hofman

Roelof J. Hofman

Al op jonge leeftijd raakt Roelof J. Hofman (1956) gefascineerd door tekenen en schilderen. Vanaf zijn 8e jaar werkt hij bewust en serieus aan zijn techniek en stijl.
Op 16 jarige leeftijd gaat hij in de leer bij de Rotterdamse schilder Cornelis Witters. Al snel blijkt zijn talent uit de prijzen die hij met zijn werkstukken wint. In de tachtiger jaren neemt hij les om zijn vaardigheid in het fijnschilderen te vergroten. Spoedig wordt hij van leerling tot leraar op een teken- en schilderacademie in Spijkenisse. RHo start in de beginjaren negentig een galerie en kunstuitleen. Vanaf die tijd beheerst de kunst zijn leven.
Om inspiratie op te doen trekt hij zich meerdere malen per jaar terug op het platteland van Frankrijk. In alle rust, omgeven door de mooie natuur, komen nieuwe schilderijen en ideeën tot stand.

Begonnen met tekenen, ging zijn voorliefde al snel uit naar het schilderen. In zijn beginjaren schildert hij veelal in de klassieke stijl. Daarna stapt hij over op het magisch realisme en het surrealisme. Langzamerhand ontwikkelt hij zijn eigen stijl, maar blijft echter experimenteren met nieuwe technieken, die heel verrassende resultaten opleveren. In zijn visie is het gebruik van kleur in een schilderij één van de belangrijkste elementen. Dat is het eerste waarop de meeste mensen gevoelsmatig reageren. Dit element komt dan ook duidelijk in zijn schilderijen naar voren.

Het werk van RHo zullen we tegenkomen in vele huizen, bedrijven en galerieën.