was successfully added to your cart.

Winkelwagen

LANDSCHAP IN DE HOOFDROL

Op zaterdag 22 februari 2020 Open Dag in De Overkant, Ouddorp met een nieuwe expositie waarbij Het Landschap de hoofdrol speelt. Van 11.00 tot 17.00 uur is iedereen van harte welkom. Gratis koffie staat klaar!

Bij Mirian Zimmerman zorgt het landschap voor een onuitputtelijke inspiratiebron. Het landschap kan gaan over het ideale. Het geromantiseerde droomlandschap. Een landschap waar in je graag wilt verblijven. Maar een landschap kan ook gaan over vergankelijkheid, leven en dood. De laatste paar jaren is ze vooral met bomen bezig. Mirian werkt graag in series. Zo kan ze in kleur en structuur het landschap en haar gevoel daarbij onderzoeken. Verzameld beeldmateriaal, vaak bestaande uit zelfgenomen foto’s, zijn de start voor een nieuwe serie schilderijen. Zoals een serie olieverfschilderijen, die zij nu in de Overkant exposeert.

De expositie wordt aangevuld met kunstwerken van verschillende kunstenaars. Van een mysterieus werk van Nell Heins tot een bijna impressionistische kijk op de skyline van Rotterdam door Jan Langendam. Lenie van den Bulk presenteert een abstracte invulling van het landschap, terwijl Liz een olijk, felgekleurd grachtenschilderij laat zien.
Henry Brand houdt het ingetogen met een sfeervol stadsgezicht. En Hendrik van Veenendaal laat op geheel eigen wijze, met zijn kenmerkende penseelstreken, een Hollandse molen zien.

De expositie is te zien t/m 24 mei 2020.