was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Uit het niets!

By 8 december 2015Expositie Thyade

Vanaf 8 december 2015 exposeert Eelco Maan met zijn schilderijen in Thyade Art in de Hoogstraat in Rotterdam. Zijn werk wordt gecombineerd met sculpturen van de keramiste Gerreke van Veen.

Eelco Maan was al op jonge leeftijd geïnteresseerd in creatieve kunstvormen, zoals literatuur, poezie, muziek en schilderkunst
Na omzwervingen onder anderen in yoga en meditatie kreeg hij op zijn 32ste van een vriend kwasten en verf en dat voelde voor hem als thuiskomen.
De afgelopen 20 jaar is hij gegroeid tot een van de gevestigde abstracte kunstenaars van Nederland.

Voor Eelco is het beginnen aan een nieuw schilderij als een duik in een koude oceaan. In het begin is het koud en onwennig maar langzamerhand wordt het verfrissend, inspirerend en belonend. Zittend voor een wit doek is een soort Zen meditatie: in het grote witte ‘niets’ dient ‘iets’ zich te manifesteren. Het pure oog, het zien en een nieuwsgierigheid naar vorm en kleur geven aan wat hem bezighoudt.

Eelco Maan en Gerreke van Veen: handen die creëren. De een met klei, de ander met de kwast. Een brok klei, een blanco doek. Een boeiende combi: figuratief contra abstractie.
De expositie is tot en met 18 januari 2016 te zien in Thyade Art, Hoogstraat 31-33 te Rotterdam.

“Met een stuk klei in handen begin je als vanzelf te kneden en te vormen”
Gerreke van Veen is afgestudeerd in plastische vormgeving en keramiek.
Haar werk varieert van klein werk tot sculpturen voor in de tuin.

Gerreke houdt van mensen en daarin zit de kracht van haar figuren. Ze is gefascineerd door de belevingswereld van het kind dat vanuit het niets, iets kan maken waardoor de meest originele creaties ontstaan. Bijv. het object ‘Onder de boeken”waarin een mens letterlijk opgerold ligt onder een opengeslagen boek. Een boekenwurm zal zich hierin thuis voelen…

“Door het werken met klei blijf ik een beetje kind en laat ik nog steeds dingen zomaar ontstaan” aldus Gerreke.