was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Vele vormen van Realisme

Iedereen ziet dingen anders; iedereen heeft zijn eigen realiteit. Dat zie je terug vanaf 21 oktober in deze mooie tentoonstelling. Drie kunstenaars, die ieder op een andere wijze tegen de werkelijk aankijken

Peter Barends maakt surrealistische schilderijen met op zich gewone voorwerpen, maar in een vreemde setting.  Hij schildert om een andere werkelijkheid te laten zien. Een die je niet zou kunnen fotograferen. Zijn schilderijen kennen een breed palet aan onderwerpen. Wat hen verbindt is een modern surrealisme: prachtig en intrigerend.

flying-fish  stylite-2

Het werk van Eric Nikkessen valt op door de gebruikte techniek en kleuren.
De afzonderlijke elementen zijn verfijnd en met het oog voor detail gemaakt. De afbeeldingen variëren in onderwerp van hilarisch tot magisch. Door de ongebruikelijke compositie (regelmatig wordt gegoocheld met afmetingen) heeft het werk dikwijls iets vrolijks. Serieuze onderwerpen worden hierdoor lachwekkend alsof de mens en spiegel wordt voorgehouden  van beperkingen en van alles wat belangrijk lijkt.

 20474-eric-nikkesen-freefall-ii-21x32      20580-eric-nikkessen-mr-slick-16x16

Francis Méan wil personages creëren in brons, die de levensvreugde uitbeelden van het bij de dag leven en die elk moment weten te waarderen. De uitdrukking zoekt hij vooral in de houding van de personages en niet zo zeer in hun gezicht. De beelden houdt hij bewust neutraal en geslachtsloos.

sysiphe-heureux      lese-aventuriers

Wat hem vooral interesseert is de beweging van het lichaam: spontaan en snel, voorbijgaand, soms grappig in houdingen die de mens onbewust aanneemt. In een wereld die soms lijkt te vergeten dat het leven een geschenk is, weet hij feilloos de spontane momenten van levensvreugde te vangen in zijn beelden.
De gekleurde omlijsting of achtergrond bij de beelden is net zo belangrijk. Sokkels worden bewerkt tot unieke voorwerpen en ook zijn fel gekleurde bollen versterken de zeggingskracht van het object.

Deze schitterende expositie is tijdens onze openingsuren te bezichtigen tot en met 4 december.